Koningsdaal
Logo Logo

Meer weten?

Wil je meer weten over wonen in Koningsdaal en wil je direct antwoord? Bel dan naar Hendriks Makelaardij via 024 - 381 82 50 of chat met ons. Op werkdagen zijn wij tussen 9.00 en 21.00 uur beschikbaar, op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.

Op de hoogte blijven? Laat dan je gegevens achter, zodat wij je kunnen informeren wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn in Koningsdaal.

024 - 381 82 50

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder vind je de antwoorden op vragen die wij regelmatig krijgen over het kopen van een nieuwbouwwoning. Staat jouw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Een wijk waar iedereen elkaar van gezicht kent, met alle ruimte om je eigen leven te leiden. Dat is Koningsdaal. De ruim opgezette, groene stadswijk ligt aan de westkant van Waalfront. Beeld je eens in: heerlijk uitwaaien langs de Waal, de historie opsnuiven van het voormalige Fort Krayenhoff of een rondje hardlopen in het Westerpark. Zie jij jezelf hier al wonen?

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

De bushalte Merwedestraat is op loopafstand van Koningsdaal

Waar kan ik informatie vinden over Waalfront?

Koningsdaal ligt in het gebied Waalfront meer info staat op http://www.waalfrontnijmegen.nl

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Nijmegen?

Kinderopvang en basisscholen zijn volop aanwezig in Nijmegen. Bijvoorbeeld op loopafstand in de naastgelegen wijk de Biezen. Hier vind je basisschool Aquamarijn. En ook voortgezet onderwijs, hogeschool of universiteit zijn in de stad te vinden. Allemaal op fietsafstand.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Nijmegen?

Sportschool Crossfit Waalfront ligt om de hoek maar er zijn natuurlijk ook verschillende sportvereniging in de buurt.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Bezoek de buurtsuper aan de Weurtseweg of doe je dagelijkse boodschappen in de naastgelegen wijk de Biezen. En wil je uitgebreider shoppen, dan is het stadscentrum van Nijmegen vlakbij. Pak de fiets en rijd de langste winkelstraat van Nederland binnen.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

De wijk Koningsdaal telt straks zo’n 500 woningen, met een afwisseling in appartementen, herenhuizen en stadsvilla’s. De woningen in een kleinschalig appartementencomplex zijn nu in verkoop. Hier heb je prachtig uitzicht op het Westerpark. En is het genieten van de zon vanaf je balkon op het zuiden.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Er zitten geen (sociale) huurwoningen in het aanbod van Koningsdaal

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Een gedeelte van de woningen in Koningsdaal is geschikt voor starters. Bekijk het aanbod op www.koningsdaal.nl

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er zitten geen sociale koopwoningen in het aanbod van Koningsdaal

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Waar je je auto kunt parkeren in Koningsdaal verschilt per woning. Vraag Robin Groenhuis van Hendriks Makelaardij naar meer informatie.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Er is in iedergeval genoeg parkeerplek in Koningsdaal. Waar je je auto kunt parkeren in Koningsdaal verschilt per woning. Vraag Robin Groenhuis van Hendriks Makelaardij naar meer informatie.

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren is gratis in Koningsdaal

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Vlakbij Koningsdaal is speeltuinkraaienest.nl

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

De hondenuitlaatplekken heeft gemeente Nijmegen weergeven op de website http://www2.nijmegen.nl/content/1144948/honden.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

De wijk Koningsdaal telt straks zo’n 500 woningen, met een afwisseling in appartementen, herenhuizen en stadsvilla’s. De woningen in een kleinschalig appartementencomplex zijn nu in verkoop. Hier heb je prachtig uitzicht op het Westerpark. En is het genieten van de zon vanaf je balkon op het zuiden.

Wanneer start de verkoop van het project?

De verkoop van fase 8 start in september 2016

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

De afmeting van de tuinen verschilt per woning neem contact op met Robin Groenhuis van Hendriks Makelaardij om de details te weten te komen van jouw favoriete bouwnummer.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

De woningen in Koningsdaal zijn al eerder gebouwd en te bekijken ter hoogte van de Weurtseweg in Nijmegen. Naast de Honigfabriek en het gebouw van de Gelderlander.

Vragen over het huis

Wie verkoopt de woningen?

De woningen in Koningsdaal worden verkocht door BPD ontwikkeling en Trebbe.

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

De volgende fase van Koningsdaal gaat in september 2016

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Bezichtigen van de maquette is mogelijk neem daarvoor contact op met Robin Groenhuis van Hendriks Makelaardij Nijmegen.

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Ja, de grote wijzigingen hebben wij alvast voor je in kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De Stadsvilla's en Herenhuizen worden niet standaard opgeleverd met keuken.

Wie is de leverancier van de keuken?

De Stadsvilla's en Herenhuizen worden niet standaard opgeleverd met keuken.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

De Stadsvilla's en Herenhuizen worden in basis geleverd met sanitair van Villeroy & Boch in de kleur wit met Grohe kranen.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Voor de plattegronden van Koningsdaal, ga je naar woningen en vervolgens op jouw favoriete bouwnummer.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers. Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat je een financiële check hebt gedaan en dus weet wat je bij de bank kunt lenen.

 

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Partners

Hendriks makelaardij  logo

Hendriks makelaardij

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?