In Dijkkwartier ben je goed voorzien

In de wijk Dijkkwartier woon je naast de levendige binnenstad van Nijmegen. Hier vind je een gevarieerd winkelaanbod en eindeloos veel restaurants en cafés. Ook onder en rondom jouw appartementencomplex komen straks fijne horecagelegenheden. Verderop in Waalfront vind je op het Honigcomplex ook voldoende vertier, gecombineerd met ondernemen, sport en cultuur. In het Dijkkwartier woon je echt van alle gemakken voorzien.

image alt

Winkels

De binnenstad van Nijmegen ligt aan je voeten. Ga uitgebreid shoppen of neem een visje mee van de markt. Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht bij buurtwinkel Jan Linders aan de Weurtseweg, de Spar in het centrum (aan de Lange Hezelstraat) of duik je dieper Nijmegen Oud-West in voor de Jumbo.

image alt

Eten en drinken

Een terrasje pakken is niet moeilijk in de stad met het grootste terrasaanbod. In Waalfront vind je ook de leukste horecagelegenheden. Onder meer Meesterproef in het Honigcomplex en Loetje aan de Waalhaven in de wijk Handelskade. En ook in Dijkkwartier zelf komt ruimte voor horeca. Pak jij straks de lift naar beneden om een drankje te drinken met je buurtgenoten, met prachtig uitzicht op de Waalhaven?

image alt

Cultuur en creativiteit

Kom langs in dé hotspot van Waalfront: het Honigcomplex. De voormalige fabriek ligt op een steenworp afstand van Dijkkwartier. Je vindt hier sportgelegenheden, restaurants, creatieve ondernemers, kunst én cultuur. Even verderop vind je nog een multifunctionele voormalige fabriekshal: de Vasim. Bezoek hier eens een voorstelling, concert of festival.

image alt

Sport en recreatie

Nijmegen biedt je alle mogelijkheden op het gebied van sport en recreatie, en zeker ook rondom jouw appartement. Leef je uit bij crossfit Waalfront, volg kickboksles bij Riverland Healthcentre of pak de halters op bij een van de andere sportscholen in de buurt. Zin in een potje beachvolleybal? Daarvoor hoef je niet naar de kust, maar ga je gewoon naar De Beachfabriek aan de Waalbandijk! Ren of wandel je liever een rondje, dan heb je de keuze uit het stadse Kronenburgerpark of het Westerpark.

Met de auto, bus of fiets? Bereikbaarheid
Hoe wil jij wonen? Woningen Dijkkwartier