Aanvragen gratis afvalpas Havenkade

6 februari '23

Heb je onlangs de sleutel gekregen of ben je binnenkort aan de beurt? Dan is het belangrijk dat je je zo snel mogelijk inschrijft bij de gemeente Nijmegen als nieuwe bewoner van Havenkade. Als inwoner van Nijmegen kun je namelijk een gratis afvalpas aanvragen bij DAR. Het telefoonnummer van DAR is 024 371 6000.

De DAR toetst of je bent ingeschreven als bewoner, alleen dan kunt je de pas aanvragen. De doorlooptijd is ongeveer 2 weken.

Start inzamelen

De DAR heeft bepaald hoe ze de inzameling voor de bewoners van Havenkade kunnen opstarten. Doordat de definitieve aanbiedlocaties rondom de Havenkade nog niet zijn opgeleverd zijn er tijdelijke aanbiedlocaties aangewezen.

De wijze waarop Dar de inzameling wil starten is als volgt:

  • Zet plastic+ en oud papier op de ophaaldag voor 07:30 uur aan de Nina Simonestraat. Weten wanneer wij jouw plastic+ en oud papier en karton ophalen? Check jouw afvalkalender in de Dar app. Of kijk op www.dar.nl/afvalwijzer. De afvalkalender is zichtbaar zodra jij jouw afvalpas hebt. Hier vind je ook meer informatie over afval.
  • Etensresten, groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) breng je 24/7 naar de verzamelcontainer voor gft-afval. Deze containers staan op de hoek van de Nina Simonestraat en de Lijnbaanstraat.
  • Restafval breng je met jouw afvalpas 24/7 naar de verzamelcontainer voor restafval.
  • Bewoners moeten ingeschreven staan bij de gemeente Nijmegen en hiervoor zelf een afvalpas aanvragen bij Dar via 024 371 6000. Ter verduidelijking is onderstaand een foto toegevoegd.

Met je afvalpas heb je ook toegang tot de milieustraat aan de Kanaalstraat 401. Hier breng jou afval naar toe dat vrijkomt bij het inhuizen en klussen. Check of je jouw afval gratis of betaald aanbiedt op de milieustraat op Milieustraten - Dar.

Havenkade

Scheiden en verzamelen

Bij het klussen in je huis en het verhuizen erna komt veel inpakmaterialen vrij. Hoe meer afval gescheiden wordt, hoe beter. Want dan is het geen afval meer, maar een grondstof voor een nieuw product.

Vriendelijk verzoeken wij bouwafval en inpakmaterialen (plastic / papier) in jouw appartement te scheiden en verzamelen om het vervolgens op een geschikt moment in de milieustraat aan te bieden. Sommige afvalsoorten zijn gratis, voor andere moet je betalen. Op de milieustraat kun je alleen met je pinpas betalen.

Je vindt de milieustraat aan de Kanaalstraat 401 in Nijmegen, dat is ongeveer 1 kilometer van je appartement verwijderd.

Kijk voor de openingstijden op: www.dar.nl/afval/milieustraten

  Contact
  Nieuws