Als je blij wordt van écht goede koffie

29 maart '21

Guus is de eigenaar van First Things First, een gezellige, industriële koffiebar in De Honig op het Honigcomplex. Bij First Things First haal je koffie, drink je koffie en beleef je koffie. De bar staat in open verbinding met koffiebranderij Blommers Coffee Roasters. Een succesvolle samenwerking die in 2014 startte.

First Things First

We spreken Guus, want alle kopers van een appartement in Havenkade krijgen een cadeaubon van First Things First én we mogen een barista workshop voor 2 personen verloten.

image alt

Lekker losjes

“Ik kan niet wachten tot we straks open mogen en ik weer lekker met mijn vaste ploeg medewerkers aan de slag kan. De sfeer is informeel bij First Things First. We dragen onze eigen kleding en kennen veel van onze klanten bij naam. Ze komen hier, omdat we bekend staan om de écht goede koffie die we schenken. Iets lekkers erbij en het feest is compleet. Je kunt ook bij ons lunchen en in ons gave pand worden geregeld trainingen en workshops gegeven.”

image alt

Het terras op

Guus ervaart dat mensen zijn First Things First als ontmoetingsplek in de wijk zien. “Moeders spreken er af terwijl de kinderen spelen, stelletjes praten hier gezellig bij en er worden nieuwe contacten gelegd. Ook wandelaars genieten geregeld op ons terras met vrij zicht op de Waal en zelfs voor een zakelijk overleg weten mensen ons te vinden. Die diversiteit aan bezoek zorgt voor een heel ongedwongen sfeer.”

Gelijk verkocht

First Things First was één van de eerste bedrijven die Waalfront gezicht en sfeer gaf. Bas, de eigenaar van Meesterproef, was degene die Guus bekendmaakte met de mogelijkheid hier te ondernemen. “Bas liet mij zijn nieuwe restaurantlocatie zien. De ruimte eronder was nog vrij. Ik was gelijk verkocht! Een gave plek met een rauw, industrieel randje. Samen met een team van enthousiastelingen hebben we de sfeer van de huidige bar neergezet. Wat een goeie energie gaf dat. En al die jaren hebben we dat vast kunnen houden. Nu moeten we even een pas op de plaats maken door corona, maar straks gaan we weer knallen hoor.”

Koffiebar

Win een barista workshop voor 2!!!

“Dat ik Waalfront letterlijk heb zien groeien, vind ik heel bijzonder. Eerst was er niets. Nu verrijst er een compleet nieuwe wijk. Je ziet heel goed terug dat de ontwikkelaars en gemeente hoog inzetten op kwaliteit van bouwen en openbare omgeving. Er is veel groen en de huizen vind ik erg mooi. Leuk publiek ook! Ik nodig bestaande en nieuwe bewoners van harte uit om langs te komen voor een kop écht goede koffie van vers gebrande bonen. Ook tijdens corona schenken we koffie voor take-away!”

Hoe kun je winnen?
Ga eropuit en maak je mooiste foto in en rondom de Honig. Post vóór 1 mei je beste foto op onze Facebookpagina, vergeet niet @firstthingsfirstcoffee te taggen in je bericht. In de volgende nieuwsbrief maken we de winnaar bekend.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Wil je hier wonen? Bekijk het woningaanbod