Bouwupdate Havenkade mei 2021

18 mei '21

Altijd leuk! We ontvingen een bouwupdate van de aannemer. Via deze weg worden kopers op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen in de Havenkade. Lees mee en zie hoe de bouw van dit mooie project vordert.

image alt

Fundering & drukpalen

Voor het project worden er twee paalsystemen toegepast; combipalen en drukpalen. De drukpalen worden toegepast onder de huurappartementen en de daktuin. Onder de koopappartementen zitten de combipalen. Hierbij wordt er een stalen buis de grond ingeboord en deze buis wordt later voorzien van een prefab paal. Aansluitend wordt de stalen buis er uitgedraaid (waarbij de boorpunt achterblijft in de grond). De resterende ruimte wordt gelijktijdig afgevuld met Grout, een mengsel van water en cement. Het eerste deel van de funderingspalen is gesneld (het inkorten van de palen en vrij maken van de wapening) en inmiddels zijn ze gestart met het maken van de funderingsbalken. Binnenkort worden de eerste begane grondvloeren aangebracht. Naast het maken van de fundering is ook gestart om de riolering in het terrein aan te brengen.

image alt

Prognose oplevering

Als koper wil je natuurlijk graag weten wanneer jouw woning wordt opgeleverd en je de sleutel krijgt. Een prognose is een indicatie voor een bepaalde periode. Goed nieuws! De aannemer verwacht dat de opleveringen van de eerste appartementen vanaf het 1e kwartaal 2023 zullen plaatsvinden en dat de laatste appartementen in het 3e kwartaal 2023 opgeleverd zullen worden. 

Uiteraard is dit een prognose op basis van de nu aanwezige planning. Indien er zich onvoorziene zaken voordoen zoals bijvoorbeeld hevige regenval, leveringsproblemen van materialen, vertraging bij Nutsbedrijven of faillissement van een onderaannemer, dan kan er een verschuiving plaatsvinden. Aan deze prognose kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. 

Wil je hier ook wonen?

Dat kan! Er zijn nog een aantal appartementen beschikbaar. Vraag vrijblijvend een optie voor jouw favoriete bouwnummer of bel, mail, chat met ons als je nog vragen hebt.

Optie aanvragen
  Contact
  Actueel aanbod