Nieuw herkenningspunt aan Waalhaven op hoogste punt

22 april '22

Het nieuwe woongebied Havenkade aan de Waalhaven van Nijmegen is volop in aanbouw. Half april 2022 werd het hoogste punt in de bouw bereikt van de 70-meter hoge toren die het herkenningspunt gaat vormen voor mensen die via de bruggen Nijmegen binnenkomen. Om dit moment te markeren is de toren letterlijk een stralend middelpunt gemaakt. Met speciale lichtbundels wordt de omgeving, en daarna ook de toren zelf uitgelicht.

Havenkade in Dijkkwartier Oost is straks een divers en betaalbaar woongebied, dicht bij de bruisende binnenstad van Nijmegen, op een unieke locatie aan de Waal. De Havenkade bestaat uit acht woongebouwen. Het biedt een grote verscheidenheid aan woningen, van sociale huur-, tot middenhuur- en koopappartementen. Woningcorporaties Portaal en Talis bieden woningzoekenden hier 164 sociale huurwoningen. Voor mensen die niet in aanmerking komen voor sociale huur, maar wel graag een woning willen huren, is er een aanbod van 38 middenhuurwoningen van BPD Woningfonds. De overige appartementen zijn 122 koopappartementen van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, en inmiddels allemaal verkocht. Hiervan zijn 45 appartementen sociale koop van maximaal 220.000 euro vrij op naam.

Tunnelbouw

De in totaal 324 appartementen worden gebouwd door bouwcombinatie KlokGroep-Trebbe. Omdat Havenkade deel uitmaakt van een grote, binnenstedelijke gebiedstransformatie aan de Waal (Waalfront) kent het qua bouw projecttechnische uitdagingen. Eén van de oplossingen is het werken met tunnelbouw, waardoor het aantal logistieke bewegingen van en naar de bouwplaats wordt beperkt.

  Contact
  Nieuws