Planpresentatie trekt veel publiek

De planpresentatie over Handelskade op zondag 30 oktober trok meer dan 300 bezoekers. Met schetsen en toelichtingen van ontwikkelaars en architecten kregen zij een goed beeld van hoe het gebied eruit komt te zien en wat het beoogd te zijn: een levendig gebied voor wonen, werken en ontspanning, met een prachtig uitzicht op de Waal en de haven.

Wethouder Hannie Kunst onderstreepte het belang van Waalfront en handelskade voor de toekomst van Nijmegen: ‘De bevolking van Nijmegen groeit de komende jaren met 10% en Handelskade voorziet in de vraag naar een unieke woonplek aan het water. Maar het wordt dor de ligging ook een interessante plek voor veel meer mensen dan zij die er komen te wonen.

Architect Vera Yanovshtchinsky wil de bebouwing zo dicht mogelijk bij het water brengen: ‘Nederland leeft sinds mensenheugenis met het water. Met een lage en een hoge kade en gebouwen die naar de haven overhellen, kun je het water op de Handelskade straks optimaal ervaren. Het gebied wordt zo ingericht dat het via tunnels onder het spoor nauw met de binnenstad is verbonden. De gevels aan het havenfront krijgen hoge poten die doen denken aan havenkranen. De woontoren op de uiterste punt aan de Waal zal een herkenningsteken worden als je over de bruggen de stad binnenkomt.’

De beoogde levendigheid van het gebied kwam tijdens de presentatie naar voren in gedichten van Marjolein Pieks, een verbeelding van de Nijmeegse skyline aan de waal door 20 kunstenaars en een debat over Het Nieuwe Werken. Bezoekers konden bovendien alvast hun eigen woningplattegrond laten schetsen.

Meer weten Contact
Gebouwd voor het goede leven Handelskade