Warm in de winter, koel in de zomer

5 december '23

Jouw nieuwe woning in Iris wordt aangesloten op hybride WKO. Dat betekent dat je jouw woning verwarmt én koelt met een warmte/koude opslagsysteem (WKO) in combinatie met stadsverwarming van Vattenfall. Hoe werkt dat? We leggen het graag aan je uit.

image alt

Zo werkt hybride WKO in de winter

Warm water wordt opgepompt uit de warme bron en wordt in de warmtepomp verder opgewarmd. In je woning wordt de warmte afgegeven via je verwarmingsinstallatie. Daardoor koelt het water af. Die koude wordt weer opgeslagen in de koude bron.

Het stadswarmtenet zorgt voor extra warmte tijdens de koudste maanden. Daarnaast is de stadswarmte nodig voor het verwarmen van je kraanwater.

image alt

Zo werkt hybride WKO in de zomer

In de zomer kun je je woning koelen met het water dat ’s winters is opgeslagen in de koude bron. Het water koelt je huis via de vloerkoeling. Hierdoor warmt het water op. Dat water wordt dan weer opgeslagen in de warme bron.

Zo kan het weer gebruikt worden in de winter. Je kraanwater wordt verwarmd met stadswarmte.

En is het buiten fris? Dan kun je altijd de verwarming aanzetten. 

Wil je meer weten?

Download dan gelijk de uitgebreide brochure of neem een kijkje op de website van Vattenfall. Daar vind je meer informatie over stadswarmte, comfortkoeling en Vattenfall

  Contact
  Actueel aanbod