Koningsdaal
Logo Logo

Voorzieningen naast de deur

In Koningsdaal woon je nieuw, maar lift je gewoon mee op bestaande voorzieningen. Handig! Wat je ook nodig hebt, het is in de buurt. Van basisschool tot supermarkt en kinderopvang, langer dan 5 minuten fietsen is het niet. Je wandelt straks ook zo met hond of kind(eren) het naastgelegen Westerpark of het wijkpark bij Fort Krayenhoff in.

Scholen en kinderopvang

Kinderopvang en basisscholen zijn volop aanwezig in Nijmegen. Bijvoorbeeld op loopafstand in de naastgelegen wijk de Biezen. Hier vind je basisschool Aquamarijn. En ook voortgezet onderwijs, hogeschool of universiteit zijn in de stad te vinden. Allemaal op fietsafstand.

Supermarkt en winkels

Bezoek de buurtsuper aan de Weurtseweg of doe je dagelijkse boodschappen in de naastgelegen wijk de Biezen. Wil je uitgebreider shoppen? Het stadscentrum van Nijmegen is vlakbij. Pak de fiets en rijd de langste winkelstraat van Nederland binnen.

Stadspark of wijkpark

Aan de zuidkant van Koningsdaal ligt het stadspark Westerpark. Op loopafstand kun je genieten van groen, water, speelplekken, hondenroute, voetbal- en basketbalveldjes en picknicktafels. Om te wandelen, hardlopen of gewoon lekker ontspannen met vrienden. Ook het nog aan te leggen wijkpark op de plek van Fort Krayenhoff biedt groen, ruimte en ontspanning.

Eten en drinken

Wine en dine waar je maar wilt. Het bruisende Nijmegen ligt aan je voeten. Iets dichter bij Koningsdaal poppen ook de leukste horecagelegenheden op. Meesterproef ligt in Waalfront en is echt een aanrader. Hier proef je de smaak van Nijmegen en het industriële verleden van dit gebied.

Cultuur en creativiteit

De voormalige Honigfabriek is dé nieuwe hotspot in Nijmegen. Het complex ligt op een steenworp afstand van Koningsdaal. Je vindt hier sportscholen, restaurants, cafés, creatieve ondernemers, kunst én cultuur. En ook de fabriekshal van voormalig kunstzijdespinnerij NYMA is getransformeerd tot een multifunctionele evenementenhal. In De Vasim is altijd wat te beleven: bezoek eens een voorstelling, concert of festival.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?