Nieuwe fase: Fort Park Krayenhoff

29 maart '18

We laten je graag de eerste schetsen van de nieuwe fase Fort Park Krayenhoff zien. Deze nieuwe fase ligt aan de Waal en bestaat uit drie park paviljoens met in totaal 45 appartementen van 95 - 130 m2. Zie jij jezelf hier wel wonen? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Een park in je achtertuin

De drie diamant vormige park paviljoens grenzen aan de oostwand van het fort en kijken uit op de Waal. Onder de drie gebouwen komt één grote parkeergarage met bergingen. De appartementen hebben een woonoppervlakte van 95 - 130 m2 en hebben veelal een balkon met veel zonlicht. Het wordt een sereen parkje die grenst aan de Laan van Oost Indië. 

Unieke locatie

Het Fort herbergt een interessante historie. Het vertelt een verhaal van een bouwwerk dat niet gebouwd had mogen worden, maar er toch kwam. Vervolgens is het nooit gebruikt en toch is het deels bewaard gebleven. Gelukkig maar, want als straks delen van de ruïne weer zichtbaar zijn, zal dat het Fort Kraaijenhof tot een heel waardevol stukje Waalfront maken. Het is dan ook niet zo vreemd dat het Fort een belangrijke plek inneemt in het stedenbouwkundig plan. Er wordt een publiek park gerealiseerd met enkele bijzondere gebouwen. Op deze manier kan iedereen genieten van deze mooie plek. Het aantal woningen op deze plek blijft beperkt. Dus wie hier straks woont, heeft zeker iets unieks in handen.

Let op:

De hieronder getoonde impressies tonen de huidige stand van het ontwerpproces. De ontwerpen worden eind april voorgelegd en besproken met gemeentelijke instanties en buurtbewoners. Aan de beelden kunnend derhalve geen rechten ontleend worden.