Laatste appartementen Koningsdaal opgeleverd

31 mei '21

Mei 2021 - BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en ontwikkelende bouwer Trebbe hebben afgelopen vrijdag de laatste appartementen van deelplan Koningsdaal opgeleverd aan de bewoners. Dit deelplan bestaat uit circa 500 woningen en is één van de vier deelplannen van gebiedsontwikkeling Waalfront. Koningsdaal vormt een compleet nieuwe woonwijk en zal in de toekomst de wijknaam Batavia krijgen.

‘Het enthousiasme van bewoners is het bewijs dat wij een prachtige woonwijk hebben gerealiseerd'

De laatste opgeleverde woningen betreffen 41 appartementen en 19 stadsvilla's direct gelegen aan de Waal tegen de stadsbrug De Oversteek. Deze woningen zijn ontwikkeld door gebiedsontwikkelaar BPD en gerealiseerd door Trebbe naar een ontwerp van KENK architecten uit Amsterdam.

Koningsdaal Nijmegen

Henri Schimmel

Ontwikkelingsmanager bij BPD: "Nadat in 2014 het bestemmingsplan door de Nijmeegse gemeenteraad is goedgekeurd, hebben wij deze prachtige woonwijk mogen realiseren. Het enthousiasme onder bewoners is het bewijs dat we met alle betrokkenen hierin zijn geslaagd. De architectuurstijl langs de Waal heeft een industriële uitstraling met heldere baksteenstructuren en grote glaspuien. De nieuwe visitekaart voor Nijmegen."

Jeroen Gietema

Adjunct-directeur bij Trebbe: "Dit deelplan is een mooie kroon op deze nieuwe woonwijk. Dit is een fantastische plek om te wonen. Ik ben er trots op dat wij hieraan hebben mogen meebouwen. Ik wens de laatste intrekkende bewoners van Koningsdaal net zoveel woonplezier toe als alle voorgaande bewoners."

  Contact
  Nieuws