Laatste deelplan Koningsdaal in Waalfront Nijmegen feestelijk van start

3 februari '20

Gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en ontwikkelende bouwer Trebbe zijn gestart met de bouw van 60 woningen in het laatste deelplan van Koningsdaal direct gelegen aan de Waal in Nijmegen. Dit deelplan maakt deel uit van de woonwijk die de naam Batavia heeft gekregen. Op vrijdagmiddag 31 januari hebben de toekomstige bewoners en projectbetrokkenen de start bouw feestelijk met elkaar gevierd op de Pannenkoekenboot Nijmegen.

‘De mooiste plek van Nijmegen wordt prettige woonomgeving'

De circa 100 aanwezigen werden op de Pannenkoekenboot Nijmegen welkom geheten door Vincent Cantrijn, columnist en geschiedschrijver. Tijdens de vaartocht over de Waal hadden de toekomstige bewoners zicht vanaf het water op o.a. Waalfront, de Honigfabriek en de bouwplaats van Koningsdaal, waar hun toekomstige woning komt te staan. Ter hoogte van de bouwplaats verrichtte wethouder Noël Vergunst de officiële handeling. Na een druk op de scheepstoeter rolde op de bouwplaats vanaf een van de casco woonblokken een groot doek naar beneden met hierop een foto van het project en de tekst ‘Welkom op de mooiste plek van Nijmegen'.

Koningsdaal Waalfront Nijmegen
Koningsdaal Waalfront Nijmegen

Henri Schimmel

Ontwikkelingsmanager bij BPD: "Deze uniek gelegen woningen en appartementen in eigentijdse stedelijke architectuur liggen pal aan de Waal naast de stadsbrug De Oversteek. Het uitzicht over de rivier en het nieuwe rivierenpark geven dit plan een uitzonderlijk hoge woonkwaliteit. Wij zijn dan ook niet verbaasd dat het project een hoge verkoopsnelheid laat zien."

Jeroen Gietema

Adjunct-directeur bij Trebbe: "Ik ben bijzonder blij dat Trebbe de samenwerking met BPD en de gemeente Nijmegen voor het Waalfront kan voortzetten met dit prachtige project! Wij halen met ons team alles uit te kast om een fraaie woning en een prettige woonomgeving te realiseren voor de toekomstige bewoners. Uiteraard doen wij dit met aandacht voor de buurt en de omwonenden."

Over Waalfront

In Waalfront zullen tot 2028 circa 2.100 woningen inclusief stedelijke voorzieningen worden gerealiseerd. Het bestaat uit zes deelplannen: Handelskade, Haven/Eiland, Dijkkwartier, Waalkwartier, Fort en Koningsdaal. Alle deelplannen hebben een eigen karakter, met als gemene deler de oriëntatie op de Waal. Deelplan Handelskade is het eerste deelgebied dat compleet is opgeleverd. De woningen in deelplan Koningsdaal zijn in verkoop en de bouw van de laatste woningen in dit deelplan is dus nu gestart. Dijkkwartier is het derde deelplan dat volgens planning eind 2020 in aanbouw gaat. Het laatste grote deelplan Waalkwartier, gelegen rondom de Honigfabriek, is momenteel in planvorming.

  Contact
  Nieuws