Simone en Tijn zijn verknocht aan Koningsdaal

19 mei '20

Ruim vier jaar geleden kochten Tijn en Simone Notten een tussenwoning in Koningsdaal. Ze lieten hun benedenwoning in Nijmegen Oost achter. In principe hadden ze het hier prima naar hun zin, maar met het oog op hun kinderwens wilden ze graag groter wonen. Als we Simone spreken, is het stel een gezin geworden en maken zoon Polle (3 jaar) en dochter Bobbie (1,5 jaar) onderdeel uit van hun leven. 

De ligging is echt top

Simone begint enthousiast te vertellen over hoe ze in Koningsdaal terecht zijn gekomen én waarom ze er niet zo snel meer weg zullen gaan. “We zijn echt stadsmensen, dus één ding was duidelijk: van die reuring wilden we niets missen. Toen we Koningsdaal in het vizier kregen, hadden we gelijk interesse. We vielen als een blok voor de architectuur van ons huis, het comfort van een nieuwbouwhuis en de ligging! Die is echt top. Hiervandaan wandel je in 10 minuten naar de stad en in de omgeving zijn mooie natuurgebieden. Daarbij ben je via De Oversteek zo in Lent en straks is hier ook een compleet winkelcentrum. En weet je wat ook fijn is? Je hoeft niet eerst de hele stad door om op de snelweg te komen. De uitvalswegen zijn dichtbij. Eigenlijk vonden we hier het beste van twee werelden en dat zien we nog steeds zo.”

image alt

Superleuk contact met de buren

“Wat ons blij heeft verrast, is het ontzettend leuke contact dat we met andere bewoners van Koningsdaal hebben. Iedereen is nieuw en het zijn vooral jonge gezinnen die hier komen wonen, waardoor de buurt heel kinderrijk is. Vriendjes zijn zo gemaakt en iedereen houdt wel een oogje in het zeil. Het is niet zo dat je maar gewoon de tuin overal inloopt. We respecteren elkaars privacy. Ook die combinatie is fijn.”

“Koningsdaal is een grote wijk en groeit hard. Toch ervaart Simone niet dat de wijk de grond uit wordt gestampt. “Ik denk dat dat komt, doordat je binnen het grotere geheel allemaal kleinere buurtjes hebt. Dat geeft snel een vertrouwd gevoel.”

image alt

Alles in de buurt

In en rondom Koningsdaal zijn prima voorzieningen zoals winkels en scholen. Simone vertelt dat ze altijd naar de Jumbo fietst voor haar boodschappen. “Als straks de Albert Heijn opent in het winkelcentrum, zal ik daar ook naartoe gaan om de bakfiets vol te laden. Polle gaat binnenkort naar de basisschool. We hebben gekozen voor een school in het centrum, omdat die ons het meeste aansprak, maar nog dichterbij zijn er ook goede scholen. Het is gewoon fijn dat je wat te kiezen hebt. Ook in woningaanbod. Koningsdaal biedt echt voor elk wat wils. Fase 11 vind ik ook weer heel bijzonder. Hier woon je direct aan de Waal. Moet je je voorstellen wat een uitzicht je hebt elke dag.”

Toekomstdromen

“Ik kijk ernaar uit als straks het wandelpad en het park langs de Waal is aangelegd, want dat maakt mijn wandeling naar de stad nog leuker. Nu al ga ik vaak met Polle en Bobbie die kant op. Ze vinden de kranen op de bouw fantastisch en genieten ook van de boten die voorbij varen.”

Wat is er te doen? Voorzieningen Koningsdaal
Wil je ook in Koningsdaal wonen? Bekijk het aanbod