Hoogste punt Park Fort Krayenhoff bereikt!

27 januari '22

Na een bouwtijd van tien maanden is 27 januari jl. het hoogste punt bereikt van Park Fort Krayenhoff. Het punt werd gemarkeerd door het plaatsen van de laatste dakplaat op de liftschacht. Het bouwteam wist ondanks enige tegenslagen de planning te halen, een knappe prestatie van het hele uitvoeringsteam.

Jeroen Gietema

Directeur bij Trebbe “Het hoogste punt is een traditie die van oudsher gevierd wordt met de vakmensen op de bouwplaats. Het is mooi dat we stil kunnen staan bij deze belangrijke mijlpaal en al het harde werk dat dag in dag uit door onze vakmensen is verzet.”

Henri Schimmel

Ontwikkelingsmanager bij BPD Gebiedsontwikkeling: “Deze paviljoens zijn door de prominente ligging in een zorgvuldig planproces onder aansturing van BPD en Trebbe uitgewerkt. Centraal daarbij stonden de positionering en beeldkwaliteit van de gebouwen in de parkachtige omgeving. Dit bewijst zich nu in de snelle verkoop en de voortvarende bouw van de appartementen.”

Nieuwbouw Waalfront Nijmegen
Nieuwbouw Waalfront Nijmegen
Nieuwbouw Waalfront Nijmegen

Sluitstuk

Park Fort Krayenhoff is het sluitstuk in Koningsdaal in de jongste stadswijk van Nijmegen. Orange Architects tekende voor het ontwerp. Op de plek waar Fort Krayenhoff vroeger stond, worden de contouren van de vesting weer zichtbaar. De oude fortmuren en de gracht vormen de basis voor een groen park waarin de drie diamantvormige parkpaviljoens komen. De situering van de paviljoens is afgestemd op de natuurlijke zichtlijnen door het park. De vormgeving van de drie paviljoens, met ieder vijf bouwlagen, is geïnspireerd op de diamantvorm van de lunetten van het verdedigingsbolwerk. In het, naar de Waal toe, oplopende park is een half ondergrondse parkeerlaag geïntegreerd die de paviljoens verbindt.

  Contact
  Nieuws