Opgeleverd

Variatie in wonen in Koningsdaal

Een wijk waar iedereen elkaar van gezicht kent, met alle ruimte om je eigen leven te leiden. Dat is Koningsdaal. De ruim opgezette, groene stadswijk ligt aan de westkant van Waalfront. Beeld je eens in: heerlijk uitwaaien langs de Waal, de historie opsnuiven van het voormalige Fort Krayenhoff of een rondje hardlopen in het Westerpark. 

image alt

De uitstraling van toen

Wanneer je nu door Koningsdaal loopt, zie je dat alle woningen zijn bewoond. Jong, oud, gezinnen in allerlei samenstellingen hebben hier hun thuis gevonden. Loop richting de Weurtseweg ter hoogte van de Albert Trouwborststraat en zie hoe mooi Koningsdaal is geworden. Wandel je door Koningsdaal dan voelt het alsof je door Nijmegen-Oost of Bottendaal loopt. De herenhuizen, stadsvilla’s, appartementen en penthouses ademen de sfeer van de 19e eeuw. Ontdek de torentjes op de hoeken en laat je oog vallen op de karakteristieke raampartijen. Het is de uitstraling van toen, met de afwerking van nu.

image alt

Veel variatie

Een wijk waar iedereen elkaar van gezicht kent, met alle ruimte om je eigen leven te leiden. Dat is Koningsdaal. De ruim opgezette, groene stadswijk ligt aan de westkant van Waalfront. Hier heb je de voordelen van de stad en de natuur bij de hand, heerlijk uitwaaien langs de Waal, de historie opsnuiven van het voormalige Fort Krayenhoff of een rondje hardlopen in het Westerpark. En ben je op zoek naar meer reuring, met 10 minuten fietsen zit je met een koud biertje op de grote markt in het centrum van Nijmegen.

image alt

Vooroorlogse architectuur

Koningsdaal is het meest westelijk gelegen deel van Waalfront en ligt tussen De Vasim en Het Honigcomplex waar cultuur, horeca en creativiteit elkaar ontmoeten. De wijk is met architectuur, die is geïnspireerd op de vooroorlogse bebouwing uit Nijmegen-Oost, inmiddels uitgegroeid tot een populaire woonwijk. Het laatste project in Koningsdaal ligt direct aan de oever van de Waal en kijkt uit op het weidse rivierlandschap langs de Waal.

image alt

Van start tot finish

In oktober 2014 zijn de eerste woningen in Koningsdaal in de verkoop gegaan. De laatste fase, Koningsdaal fase 11 gelegen direct aan de Waal, is in verkoop gebracht in maart 2019 en de allerlaatste woning is verkocht na oplevering in maart 2021. Met de verkoop van deze allerlaatste woning is de ontwikkeling van Koningsdaal tot een einde gekomen. Wij zijn enorm trots op het resultaat en wensen alle nieuwe bewoners een hele fijne tijd toe.