In deze serie neemt Iris je mee in haar reis van het aankopen van een nieuwe woning. Zodra er meer informatie is over de verkoop(fasering) van de appartementen, lees je dat in de andere nieuwsartikelen en ontvang je als geabonneerde de nieuwsbrief.

Keuzes, keuzes: déze interieurtrends gaven mij houvast!

4 januari '24

In mijn laatste blog heb ik uitgebreid verteld welke design items en vintage pareltjes ik uitkoos om van mijn interieur één geheel te maken. Zo blij hoe het tot nu toe geworden is. Maar ik had al die unieke items nooit bij elkaar kunnen snuffelen zonder de hulp van Perry en Jenny van Hanssen Interior Design. Zij hebben me van tevoren meegenomen in de trends voor de komende jaren en die wil ik nu ook heel graag met jullie delen. Zo kun je van jouw appartement ook een thuis maken!

image alt

Inspired by nature; geborgenheid en veiligheid

Er zijn eigenlijk twee trends die het meest opvallen en die ik ook in mijn interieur laat terugkomen; Inspired by Nature en Star-Gazer. Inspired by nature gaat over de behoefte om terug te gaan naar de natuur als contrast tegenover de steeds maar meer digitaal wordende wereld. Denk maar eens aan ChatGPT bijvoorbeeld. Daar werk ik ook veel mee voor mijn reisonderzoek naar andere landen. De computer neemt steeds meer over en daarom is er meer en meer behoefte aan vakmanschap en ambacht. De natuur geeft net dat stukje geborgenheid en veiligheid wat ik tegenwoordig vaak mis. Daarom ben ik zó blij met het groen om mijn appartement heen, de heerlijke binnentuin en het uitzicht op de Waal. En dat ik in no time op een van de Waalstrandjes sta of in het park. Precies wat ik af en toe nodig heb om op te laden!

Warme tinten en vuurvliegjes-lamp

Deze trend komt bijvoorbeeld terug in mijn grafiet eiken keuken en houten vloer. De fantastische Flock of Light-lamp van MOOOI boven mijn eettafel, waar ik superblij mee ben, lijkt op kleine vuurvliegjes. Ook heel passend bij deze trend natuurlijk. En ook de werkbladen, vloeren en tegels in mijn appartement zijn geïnspireerd op de natuur en dat wordt nog eens extra versterkt door de warme terra, beige en bruintinten die overal terugkomen. Een fijne plek om te zijn, werken, wonen en cocoonen. En dat is precies mijn bedoeling.

image alt

Star-Gazer; een droomwereld

Aan de andere kant heb je de trend Star-Gazer. Vooral bij de jongere generatie is er behoefte aan een vlucht. Naar een parallel universum of een droomwereld. Als het maar ver weg is van de werkelijkheid. Alles moet zó perfect zijn tegenwoordig. Dat is ook wat ik merk aan de mensen die ik allemaal ontmoet tijdens mijn reizen. Die hoge eisen die iedereen stelt aan zichzelf. Als je in mijn home office zit dan voelt het als een 3D-ervaring. Alsof je in het heelal bent. Je kunt alles even loslaten. Heerlijk! Ik raad het iedereen aan. Vooral door de goudkleurige wanden, plafond en gordijnen. Dat is ook meteen heel rustgevend. De spacey lamp, het blauwpaarse tafelblad en de paarse stoelen en vaas maken het helemaal af. Lekker kleurrijk, expressief en dromerig!

Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad! Tot de volgende blog.

Liefs Iris

  Meer nieuws
  Contact