Planning Iris fase 1

In Iris, het nieuwbouwplan in Waalfront Nijmegen, realiseren we circa 500 woningen en appartementen voor uiteenlopende huishoudens. Die bouwen we niet allemaal tegelijk, maar in verschillende fases die we na elkaar in verkoop brengen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de start verkoop en de nieuwbouwplanning van Iris.

Verkoop Iris fase 2A in voorbereiding

Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen voor de verkoop van Iris fase 2A. Naar verwachting start de verkoop na de zomervakantie van 2024. Zodra de start verkoopdatum definitief is, informeren we je hierover op de paginanNieuws én via de nieuwsbrief van Iris.

N.B.: De woningtypes van Iris fase 2A staan nu al online, je kunt je aanmelden als belangstellende voor het woningtype (of meerdere) van je voorkeur. Doe dat zo snel mogelijk. De inschrijfduur telt namelijk mee bij de toewijzing van de woningen, wanneer er meerdere kandidaten zijn voor hetzelfde bouwnummer.

Iris fase 1A en 1B in verkoop

De verkoop van Iris fase 1A en iris fase 1B is gestart en de toewijzing heeft plaatsgevonden.

Alle beschikbare woningen van Iris fase 1A en 1B staan online, met onder andere de belangrijkste kenmerken en de definitieve prijzen. Zijn er na de toewijzing nog bouwnummers vrij? Dan kun je op deze vrije bouwnummers direct een optie aanvragen. Op werkdagen weet je binnen 24 uur of je de woning toegewezen hebt gekregen.

Wat kun je verwachten?

  • Binnen circa 1 tot 4 weken voor start verkoop plaatsen we de bouwnummers met specificaties en definitieve prijzen op de website. Vanaf dan kun je je favoriete bouwnummers toevoegen aan je wensenlijst in je Mijn Eigen Huis-account.
  • Op het moment dat de verkoop start, komen alle verkoopstukken online bij de bouwnummers, zoals de verkooptekeningen, optielijst, technische omschrijving, de concept contracten, et cetera.
  • Zodra de verkoop start, kunnen we een indicatie geven voor de verwachte start bouw en oplevering van de woningen.
  • Zodra de inschrijving is gesloten, vindt de toewijzing van de woningen plaats. Hoe dat toewijzingsproces verloopt, lees je op de pagina Toewijzing.

Prognose start bouw en oplevering

Zodra 50% van de appartementen in fase 1 (gebouw Ruby) is verkocht, de locatie bouwrijp is gemaakt en er een onherroepelijke omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) is afgegeven, kan de bouw starten. Zodra 50% van de appartementen in fase 2 (gebouw Jade) is verkocht, wordt ook daar gestart met de bouw.

Vanaf dat moment kunnen we ook een voorzichtige prognose geven wanneer de woningen worden opgeleverd. De bouwtijd bedraagt ongeveer 3 jaar en is natuurlijk ook afhankelijk van onvoorziene factoren, zoals slechte weersomstandigheden, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij nutsbedrijven.

Wil je gedetailleerd op de hoogte blijven van de bouw, download dan de bouwapp op je telefoon.

Ik heb een vraag Contact
Ik wil alles weten over Iris Nieuws