In deze serie neemt Iris je mee in haar reis van het aankopen van een nieuwe woning. Zodra er meer informatie is over de verkoop(fasering) van de appartementen, lees je dat in de andere nieuwsartikelen en ontvang je als geabonneerde de nieuwsbrief.

Van vintage pareltjes tot design items

18 december '23

Stap voor stap kom ik dichter bij de verhuizing. Ik ga regelmatig kijken in mijn appartement en het begint al flink op te schieten. De keuken en badkamer zitten erin. De muren zijn geverfd of behangen. En nu is het tijd voor de inrichting. Eigenlijk het leukste van alles… vind ik! Een mengelmoes van hippe design items en vintage pareltjes, dit heb ik allemaal uitgezocht!

image alt

Ruimtelijk en toch warm

Laten we beginnen bij de keuken. Dat is één open ruimte geworden met hoge kasten en aardse tinten. Ruimtelijk en toch warm. Hier pak ik straks lekker een kop koffie aan mijn eigen barista bar en een tijdschrift uit een van de ‘open’ lades eronder. Door de vele ramen in mijn living krijg ik straks alles mee. Dat bruisende gevoel en toch zit ik in mijn eigen bubbel. Ik zie mezelf al zitten voor het raam in mijn draaiende fauteuil van AUDO Copenhagen.

Zo kan ik lekker van het geweldige uitzicht vanaf de 14e verdieping over de Waal genieten! Ik heb ook een hoogpolig bruin tapijt en een kleiner beige rond tapijt van Van Besouw uitgezocht, zodat ik eilandjes kan creëren. Als ik wil kan ik elke maand de inrichting aanpassen door te schuiven met de tapijten. Alsof ik steeds in een ander hotel verblijf. Zo voel ik me helemaal thuis en is het nooit hetzelfde.

Organische vormen en aardse tinten

Voor de woonkamer heb ik een ronde bank uitgezocht in een terra kleur. Deze kan ik op allerlei manieren neerzetten wat ik heel leuk vind. Ik wilde vooral een gezellige zithoek waar ik met vrienden en familie kan zitten en dat is gelukt! Ik hou helemaal niet van rechthoekig dus de 2 fauteuiltjes die erbij komen te staan hebben ook een ronde zitting. Net als de bijzettafeltjes. Allemaal van verschillende materialen, vormen en kleuren, maar toch past alles perfect bij elkaar. Door het kamerlange XXL side board van SieMatic lijkt de zithoek veel groter. En de beige voorzetwand zorgt voor een hotel chic-look en vooral sfeer. Blij dat ik zo’n fijn advies heb gekregen van Hanssen Interior Design.

image alt

‘Keep your travelling memories alive’

Op het ronde tapijt komt een klein rond podium te staan met verse bloemen, fotolijstjes en reisboeken van de landen waar ik geweest ben. Zo kan ik mijn reisherinneringen altijd delen met vrienden. Daartegenover staat een grote ovale eettafel, met daaromheen hippe eettafelstoelen, waaraan ik lange avonden ga tafelen. Er kunnen wel zo’n 10 vrienden zitten!

Precies wat ik in gedachten had. Boven de eettafel hangt een heel bijzondere lamp met allemaal kleine lichtjes. Net kleine vuurvliegjes aan de hemel. Doet me denken aan mijn reis van vorig jaar naar Azië!

Make-uptafel en gigantische lamp

Door de verlichtingsrails vanuit de woonkamer naar de gang krijg je een tour door het appartement. Spacy hè? Als je door de stalen glazen deuren kijkt, zie je de andere kant van mijn woning. Zo kom je vanzelf in mijn slaapkamer terecht. Boven mijn bed hangt een gigantische lamp. Het lijkt net een grote zomerhoed. Dat valt meteen op! Tegen de muur zit halverwege een lamellenwand, super sfeervol.

Ik denk dat ik hier slaap als een roos. Door het MultiMatic systeem in de slaapkamerkasten heb ik extra opbergruimte wat ik heel fijn vind. De nis van de slaapkamerkast is dieprood en er zit een bureau in, met erachter een grote spiegelwand, dat ik als extra werkplek kan gebruiken of als make-uptafel. De perfecte plek om mezelf even rustig op te tutten op mijn roze krukje. Toch nog even die vrouwelijke touch, love it!

Ik hoop dat je dit inkijkje leuk vond! Tot de volgende blog.

Liefs Iris

  Planning
  Nieuws