Ontmoet Iris en haar vrienden

30 oktober '23

In Iris heb je keuzes en mag je zijn wie je bent. Iris biedt een plek waar je jezelf ontdekt en verbreedt. Een plek waar vanuit je de wereld in kan met jezelf en je ideeën. Iedereen is anders, iedereen is uniek. Iris geeft kleur aan de stad. Dat kun je zien, niet alleen aan de mensen die hier gaan wonen, maar ook de gebouwen kleuren Iris. Er is niet gekozen voor 1 stijl architectuur, maar je vindt hier een rijke mix aan vormgeving, materialen, kleuren en uitstraling.

Ontmoet de vrienden van Iris.

Iris Nijmegen

Ruby

Ruby is de Engelse naam voor de edelsteen robijn. Deze steen dankt zijn naam aan het Latijnse woord voor ‘ruber’. Dat betekend ‘rood’, de kleur van de steen. De robijn was een erg geliefde steen in het Romeinse rijk. In die tijd geloofde men dat de steen levenskracht bevatte en de kracht van het hart kon terugbrengen. Rood is ook de kleur van dit prachtige appartementencomplex gelegen aan de Waal en aan een van de binnentuinen die Iris rijk is. De materialen die gebruikt worden in dit gebouw zijn gepoedercoat aluminium in een robijnrode kleur en hout, wat een warme uitstraling geeft. Zeker als het zonnetje op Ruby schijnt.

Jade

Opnieuw een edelsteen, deze steen komt voor in de kleuren groen, bruin, zwart en wit. In de Chinese cultuur is de jade heel belangrijk. Men gelooft dat de steen boze krachten kan weren. Jade ligt nog op de tekentafel, maar de groene kleur van Jade wordt gebruikt als inspiratiebron om de hoge toren en de onderbouw te voorzien van een bijzondere kleur groen. Jade steekt in de hoogte met kop en schouders boven Iris uit en krijgt op veel plekken een accent in de groene kleur. Bijvoorbeeld in de balkons en loggia's. 

Flint

Vuursteen, een andere naam voor Flint(stone) is je vast wel bekend. Flint is herkenbaar aan zijn witte tot lichtgrijze kleur en was een veelgebruikte steen voor het maken van voorwerpen in vroegere tijden. De kleur van Flint of vuursteen is duidelijk terug te zien in de appartementsgebouwen gelegen aan de Waalhaven. Stoer beton, gepoedercoat staal, aluminium en rvs geven de appartementen een eigen identiteit binnen Iris.

Amber

Amber is afkomstig van het Arabische woord Ambar, dat reukstof of barnsteen betekent. Barnsteen is een versteend hars uit naaldbomen, waar soms insecten in ingesloten zitten. Dat maakt van Amber een zeldzame edelsteen. Iris telt een aantal echte stadswoningen, allemaal uitgevoerd in een amberkleurige baksteen. Ieder met een eigen tuin en soms ook nog een dakterras, maar allemaal grenzen ze aan de 2 binnentuinen en autovrije straatjes van Iris. Hier ontmoet je elkaar en vier je samen de zomer!

  Planning
  Actueel aanbod