Parkeren in Iris

26 maart '24

Onder de diverse gebouwen in Iris komt 1 grote parkeergarage, hier kun je je auto parkeren op een vrije plek ook wel zwerfplek genoemd. Bijna alle toekomstige bewoners kunnen een abonnement aanvragen voor parkeren in de ondergrondse openbare garage van Iris. Niet bij alle appartementen is het recht op een abonnement inbegrepen.

Download parkeernotitie

Hoe, waar en wanneer?

De parkeergarage komt in eigendom van de gemeente Nijmegen, actuele tarieven zijn te vinden op de website van de gemeente. Wil je gebruik maken van jouw parkeerrecht, dan kun je tegen de tijd dat jouw woning bijna opgeleverd wordt, een abonnement aanvragen in het digitale parkeerloket op www.nijmegen.nl. Je logt hierop in met je DigiD.

Heb je geen parkeerrecht bij jouw woning, dan kun je je op een wachtlijst voor een abonnement laten plaatsen. Als alle parkeerrechten zijn benut en er dan nog plaatsen over zijn, kun je in aanmerking komen voor een abonnement. Parkeerabonnementen worden uitgegeven op volgorde van inschrijving. De gemeente Nijmegen zal rondom de oplevering van de parkeergarage en de eerste woningen een wachtlijst openen op hun website waar je je kunt aanmelden.

Bewoners van Iris die al een parkeerrecht hebben, komen niet in aanmerking voor een extra parkeerplaats en kunnen zich niet aanmelden voor de wachtlijst. Het is eveneens niet mogelijk een parkeervergunning voor op straat aan te vragen.

Bezoekers en deelmobiliteit

Bezoekers, kunnen tegen betaling van het geldend uurtarief parkeren in de garage of op straat, of gebruikmaken van openbaar vervoer of deelmobiliteit.

In de directe omgeving zijn deelauto’s en andere soorten van deelvervoer beschikbaar. Als bewoner van Iris ben je automatisch en gratis lid van de Mobiliteit community Waalkwartier. Bij gebruik van beschikbare deelvervoer betaal je alleen de gebruikskosten (parkeerkosten zijn daarin al opgenomen). Over deze mogelijkheid word je later nader geïnformeerd.

  Contact
  Veel gestelde vragen