In deze serie neemt Iris je mee in haar reis van het aankopen van een nieuwe woning. Zodra er meer informatie is over de verkoop(fasering) van de appartementen, lees je dat in de andere nieuwsartikelen en ontvang je als geabonneerde de nieuwsbrief.

Van dromerig tot aards: tijd om kleuren en behang uit te zoeken!

14 november '23

Hallo allemaal, daar ben ik weer. In mijn vorige blog liet ik weten hoe mijn badkamer en keuken er straks uit gaan zien. En dat ik de stijl Timeless Elegance heb opgepikt in New York. Daar borduur ik lekker op voort bij het uitzoeken van de kleuren en het behang in mijn appartement. Het wordt zo sfeervol, uniek en echt één geheel. Ik kan niet wachten om te verhuizen!

Dromerig effect

Senior interieur architect Jenny Niëns van Hanssen Interior Design heeft me alles verteld over de trends en kleuren voor de komende jaren. Aan de ene kant willen mensen de digitale wereld ontvluchten naar een plek waar je onbereikbaar bent. En waar is dat? Het heelal natuurlijk! Daar kan ik me helemaal in vinden. Daarom heb ik gekozen voor een dromerig effect in mijn kantoor met de kleur ginger gold. Ze doen dit met een blokkwast voor een extra poederig effect. Zo kan ik lekker wegdromen tijdens het uitwerken van mijn artikelen over al mijn toekomstige reizen die ik nog ga maken.

Iris Nijmegen

Ik ben iris, jij bent Iris, wij zijn Iris

nieuwbouw iris
Iris Nijmegen

We zien jou. Grote denkers met minimale woonwensen, kleine dromers met plannen tot de hemel. Iris heeft een plek voor jou en jullie.

Structuur en reliëf

Aan de andere kant zie je de komende jaren vooral warme, aardse kleuren in combinatie met ruwe materialen terug in het interieur. Dat past weer perféct bij mijn grafiet eiken keuken en beton ciré salontafel in de woonkamer. Achter de keuken komt een achterwand die de hoge eiken keukenkasten verbindt met de barista bar. Een droom die uitkomt, mijn eigen barista bar! Hier ga ik nog heel veel koffietjes drinken ‘s ochtends om de dag goed te beginnen. Met uitzicht over de Waal. Zin in! De binnenkant van de vensters en de kozijnen krijgen ook een aardse kleur, donkerbruin. Zo lijkt het net alsof ik door een schilderijlijst uit mijn raam kijk. Elke ochtend weer een ander schilderij!

Woonkamer lijkt sterrenhemel

Op de achterwand bij de televisie heb ik gekozen voor het Montado textielbehang van Vescom met een all-over structuur en subtiele gouden vlekjes. Hierdoor lijkt het net alsof je in het heelal zweeft. En als er licht op weerkaatst zie je een mooie glans, net een sterrenhemel! In de slaapkamer heb ik de trend Heart Stop terug laten komen voor een warm effect. Zo kan ik lekker cocoonen in mijn slaapkamer met een goede documentaire op koude avonden. Op de wanden zit een grof geweven stof en de nis van de slaapkamerkast heeft een dieprode kleur. Alles behalve saai en lekker in contrast met elkaar. Er komt natuurlijk ook genoeg moderne kunst aan de muur of foto’s die ik gemaakt heb tijdens mijn reizen. In de volgende blog neem ik je mee in mijn keuze voor de meubels, tot snel!

Liefs, Iris

  Planning
  Nieuws