In deze serie neemt Iris je mee in haar reis van het aankopen van een nieuwe woning. Zodra er meer informatie is over de verkoop(fasering) van de appartementen, lees je dat in de andere nieuwsartikelen en ontvang je als geabonneerde de nieuwsbrief.

In gesprek met Perry en Jenny van Hanssen Interior Design

17 augustus '23

Vandaag heb ik besloten om maar eens langs de showroom van Hanssen Interior Design in Aarle-Rixtel te gaan. Ik heb zoveel ideeën voor de slaapkamer, living en home office, maar het is nog niet echt één geheel. Dus ik kan alle hulp, tips en tricks gebruiken om van Iris een thuis te maken. Ik heb een afspraak met eigenaar Perry Hanssen en senior interieur architect Jenny Niëns. Ben benieuwd!

Liefde voor details

“Wat wij heel graag willen uitdragen is een internationaal karakter in onze vormgeving met daarin een tijdloos karakter. Voor ons is de liefde voor details enorm belangrijk. Ik denk dat we daar ook in uitblinken. Dat we continu tot het laatste schroefje aan het engineeren zijn om die mooie detaillering en verhoudingen erin te krijgen. Mijn passie is om een pareltje te creëren, waardoor we jou kunnen verrassen en jij echt een thuis krijgt. Van tevoren heb je van alles in je hoofd, maar uiteindelijk wordt het toch helemaal anders. Let maar op Iris”, vertelt Perry.

Begeleiden van A tot Z

“We beginnen eerst altijd met een kosteloos kennismakingsgesprek van ongeveer 2 uur”, vult Jenny aan. “Zo voelen mensen zich vrij en proeven wij waar er behoefte aan is en wat je mooi vindt. Wie ben jij en wat zijn jouw wensen? Wie zijn wij? En wat kunnen we voor elkaar betekenen. Je hebt vast al een duidelijk beeld in je hoofd van wat er moet komen, maar veel mensen ook niet. Als de offerte akkoord is kunnen we de puntjes op de i zetten. We starten dan met een 2D-ontwerp, een plattegrond en daarmee gaan we aan de slag. Vanuit de plattegrond kunnen materialen en meubels gekozen worden. Wil je een nóg beter beeld krijgen dan laten we je appartement in 3D zien. Zo krijg je een goed totaal plaatje hoe het gaat worden. Nog een stapje verder is om je volledig te ontzorgen. We zoeken samen met jou de meubels uit, een interieurbouwer, de keuken, verlichting, en maken het lichtplan. We begeleiden hierin van A tot Z”, legt Jenny uit.

Tips voor het interieur?

“Denk in grote stukken, maar daarmee mag het ook minder zijn. Je kunt kiezen voor zes kleine stoeltjes of je gaat voor één ruime fauteuil. Ruimte is ook kwaliteit, Iris”, benadrukt Perry. “Door middel van een heel groot kleed en één mooie fauteuil erop ontstaat er heel veel ruimte. We pakken dan meer lucht, maar daarmee blijft de kwaliteit wel overeind. Met twee stoelen maak je het compacter”, zegt Perry.

Woonkamer Iris Hanssen

Jenny: “Dit kun je ook heel mooi aanvullen met vintage meubels. Misschien heb je thuis nog wel een mooi stuk van je oma, je oom of je ouders staan. Niet alles hoeft nieuw. Je kunt ook een kastje opnieuw schilderen of een oude stoel opnieuw laten stofferen. Zo geeft het ook karakter aan je interieur in plaats van dat alles nieuw is. Vooral in de huidige tijd hoef je niet alleen te verspillen, maar kan je ook hergebruiken.”

image alt

"Het lijken wel vuurvliegjes"

“We hebben een aantal mooie merken in ons portfolio. Daarnaast werken we ook met andere partijen samen om je volledig te ontzorgen”, vertelt Jenny. Perry vult aan: “We hebben een handpicked collection die we custom made samenstellen voor de klant. Je hebt een aantal interieurmerken in Nederland die heel erg internationaal aanvoelen. Moooi is een van de sterkste internationale merken, maar toch oer-Hollands. Dat vind ik mooi. Daar hebben we een heel bijzondere lamp vandaan voor boven de eettafel. Het lijken wel vuurvliegjes die boven de tafel vliegen, kijk maar! Audo Copenhagen voor meubels, Vescom voor gordijnen, wandbekleding en meubelstoffen en GUBI zijn ook mooie merken.”

Ik heb genoeg inspiratie opgedaan. De komende tijd ga ik maar eens goed nadenken hoe ik een mooie mix krijg van nieuwe en vintage meubels! Tot gauw, liefs Iris.

Vorige blog lezen? Iris: Yes, ik ga verhuizen!
Meer weten over Hanssen Interior Design? Naar website