De Nieuwe Honig

26 oktober '21

Vanaf 1 januari is alles anders. Dan gaan nagenoeg alle bedrijven dicht op het Honigcomplex. Tijd voor de volgende fase. Er gaat gebouwd worden. Er komen zo’n 80 woningen. Goed nieuws: Het oudste deel van de Honig blijft staan en wordt gerenoveerd. Inclusief de gele Honigtoren. En bedrijven als De Meesterproef, First Things First, Stoom, Galerie Bart en (een deel van) de Smeltkroes blijven. Veel andere bedrijven vinden een plekje bij NYMA.

Nieuwe fase

Ontwikkelbedrijf Waalfront is in overleg met enkele partijen om vorm te geven aan de nieuwe fase. Een aantal thema’s zijn erg belangrijk bij de ontwikkeling van De Nieuwe Honig:

  • Een restauratieplicht voor het industrieel erfgoed.
  • Er is ruimte voor een woontoren met ruim 80 woningen, waarvan minimaal 40% in het midden huursegment tot 950 euro.
  • Faciliteren van een aantal zittende ondernemers in het Honigcomplex (De Meesterproef, First Things First, Stoom, Galerie Bart en de Smeltkroes).
  • Realiseren van 12000 m2 aan voorzieningen (horeca, hotel, kleine detailhandel, cultuur, moderne werkplekken/bedrijvigheid, leisure, dienstverlening).
  • Verplichting tot inrichten van de openbare ruimte en de aanleg van een deel van de waterkering.

2025

Vanaf 2013 hebben tientallen bedrijven het Honigcomplex tot een groot succes gemaakt waar gebruikers/ondernemers, maar ook de stad Nijmegen met veel trots op kunnen terugkijken. Met veel levendigheid en een slimme mix van functies. Aan de tijdelijkheid van 8 jaar komt nu een einde. De verwachting is dat er eind 2021 een koop-realisatieovereenkomst ligt. Vervolgens start vanaf eind 2022 de restauratie van het ‘Oscar Leeuwgebouw’ en kan de Nieuwe Honig in tijd verder worden doorontwikkeld. Inclusief de nieuwbouw van de woontoren verwachten we dat rond 2025 De Nieuwe Honig volledig klaar is.

  Contact
  Nieuws