Waar ligt Waalfront?

Waalfront ligt op loopafstand van het centrum van Nijmegen, direct aan de Waal. Om precies te zijn: met de rivier aan de bovenzijde, de stadsbrug aan de linkerkant en de spoorbrug en het centrum aan de rechterzijde. Hier woon je ín de stad, met alle gemakken van de stad. Wat Waalfront nog unieker maakt? Je ziet en voelt de rivier, de bruggen en de uiterwaarden, zodra je je hoofd uit je slaapkamerraam steekt. Best of both worlds? Zeker weten.

image alt

Nijmegen omarmt de Waal

Nijmegen verandert van een stad aan de Waal in een stad waar de Waal doorheen stroomt. Waalfront is een belangrijk onderdeel van die verandering. De Waalkade krijgt een opknapbeurt: met een groen park en verlaagde trappen naar het water. Zo kom je straks nog dichter bij de Waal om het water 'werkelijk te beleven'. De rivier heeft verderop bij Lent meer ruimte gekregen en prachtig verblijfsgebied is aan de openbare ruimte van Nijmegen toegevoegd. Deze extra ruimte voorkomt wateroverlast rondom Waalfront.

image alt

Van Waalfront naar Waalsprong

Stadsbrug De Oversteek, links van Waalfront, verbindt Nijmegen West met de Waalsprong. En zorgt voor een betere bereikbaarheid en een betere spreiding van het verkeer over de stad. Ook aan de 'overkant' van Waalfront groeit Nijmegen als kool: tot ongeveer 2020 worden daar zo'n 12.000 nieuwe woningen, winkels, horeca, recreatie en kantoren gebouwd. Je bent er zo vanuit het Waalfront; lopend, met de fiets of de auto.

Toewerken naar duurzame energie

Aan de andere zijde van de brug de Oversteek ligt het terrein van de oude kolencentrale Centrale Gelderland. De metershoge silo’s, kolentunnels en markante schoorsteen verdwijnen beetje bij beetje. Van ouderwetse kolenenergie gaat eigenaar ENGIE toe naar duurzame energie: het terrein moet een plek worden voor ondermeer zonnepanelen, windturbines en andere innovatieve energie-ontwikkelingen. Wil je meer weten over de sloop van deze centrale, de herontwikkeling van het terrein en de locatie van de turbines? Bezoek de website van Centrale Gelderland.

Alles om de hoek. Bereikbaarheid
Welke wijk past bij jou? Wijken