Logo Logo

Goed voorzien in Waalfront

Alles wat je aan voorzieningen nodig hebt, vind je in een stad als Nijmegen. Een prachtig winkelhart, ziekenhuis, uitgaansgelegenheden en scholen op allerlei niveaus. En ook in Waalfront zelf zijn restaurants, cafés, sportclubs en winkels gevestigd. Alles bij de hand, wel zo prettig.

Scholen en zorg

Van kinderdagverblijf tot basisonderwijs en van voortgezet onderwijs tot universiteit: in Nijmegen is het allemaal aanwezig. In de naastgelegen wijk de Biezen vind je bijvoorbeeld basisschool Aquamarijn. En ook voor medische voorzieningen hoef je de stad niet uit. Je kunt terecht in diverse gezondheidscentra of één van de ziekenhuizen (Canisius-Wilhelmina of Radboudumc).

Winkelen

Zodra je Waalfront uitloopt, kom je al direct in de oudste winkelstraat van Nederland: de Lange Hezelstraat. Hier vind je allerlei sfeervolle winkels en boetiekjes. En ook de rest van de binnenstad heeft een prachtig winkelaanbod. Van grote ketens tot kleine cadeauwinkels.

Uiteten en uitgaan

Zin in een lekker hapje of drankje? Geen probleem! In Nijmegen is op elke hoek van de straat wel een restaurant of (eet)café te vinden. En omdat Nijmegen een echte studentenstad is, leeft de stad 24 uur per dag. Bezoek een van de vele studentenkroegen of ga dansen in de Matrixx. En ook in Waalfront zelf kun je terecht bij een van de culinaire hotspots in het Honigcomplex. Wat dacht je van de Meesterproef?

Sport en recreatie

In het Honigcomplex, midden in Waalfront, kun je je sportieve hart ophalen. Leef je uit in het healthcentre, voel het zand tussen je tenen bij beachvolley of schud de heupen los bij een cursus oriëntaalse dans. Liever in de frisse buitenlucht? Ga dan een rondje hardlopen in het Westerpark of het Kronenburgerpark.

Cultuur

Nijmegen telt maar liefst 9 musea. Ook op vele straathoeken vind je kunst: zo’n 400 kunstwerken om precies te zijn. Daarnaast is filmhuis LUX zeker een bezoekje waard. En ook historisch erfgoed is volop vertegenwoordigd, dat zie je terug in het stadhuis of het waaggebouw. En dicht bij huis? In Waalfront vind je het Honigcomplex en De Vasim, een culturele broedplaats met theatervoorstellingen, concerten en festivals.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?