Logo Logo

Visie op Waalfront

Op deze unieke plek aan de Waal streken de Romeinen neer, verrezen vestingwerken en bloeide de industrie. Op deze plek krijgt Waalfront nu zijn bestaansrecht. Daarbij wordt de prachtige landschaps- en cultuurhistorische basis niet vergeten. De Waal wordt bij de ontwikkeling van het gebied betrokken en ook Fort Krayenhoff krijgt een plek.

Terugblik op vroegere tijden

De ligging van Nijmegen aan de Waal werd vroeger als zeer strategisch gezien. In zowel de Romeinse tijd, de Middeleeuwen als tijdens de industriële ontwikkeling was hier volop bedrijvigheid. De Romeinse resten laten we vooral respectvol met rust. Ze staan symbool voor het deel van Waalfront dat al bijna 2.000 jaar geleden voor het eerst werd bewoond. De herinnering aan Nijmegen als vestingstad wordt levendig gemaakt door het oude fort weer een zichtbare plek te geven. De meest recente geschiedenis van de industrie blijft onderdeel van Waalfront doordat karakteristieke bebouwing uit die periode een nieuwe functie krijgt.

Vooruitblik naar de toekomst

Zonder de unieke kenmerken van dit gebied uit het oog te verliezen, komt in Waalfront ruimte voor wonen, werken en ontspannen. Alle 6 deelgebieden in Waalfront krijgen een eigen karakter en sfeer met woningen in uiteenlopende types. Waalfront staat verder voor inspiratie en creatie, waar ondernemerschap voorop staat. Door de ligging vlak bij het centrum en het station van Nijmegen is dit een ideale locatie voor detailhandel, horeca en flexibele werkruimtes. En met het kabbelende water van de Waal, het wijkpark bij Fort Krayenhoff en creatieve omgeving van de voormalige Honigfabriek is het hier straks goed toeven.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?