De wijken in Waalfront

Waalfront in Nijmegen-West bestaat straks uit verschillende deelgebieden: Handelskade, Dijkkwartier (Havenkade), Waalkwartier (Iris), Park Fort Krayenhoff en Koningsdaal. Elk deelgebied krijgt zijn eigen uitstraling. Van stedelijk en robuust tot karakteristiek en groen. Altijd is de Waal de gemene deler. Overal is de verbinding met de rivier gezocht, zodat iedereen optimaal profiteert van wonen, werken en leven op zo’n unieke locatie.

Handelskade en Koningsdaal zijn 100% verkocht en opgeleverd, Park Fort Krayenhoff is uitverkocht en de bouw is gestart. Alle fases van Dijkkwartier zijn in verkoop gebracht en de torens schieten de lucht in. Iris (Waalkwartier) is de meest recente toevoeging aan Waalfront, een plek voor grote denkers met minimale woonwensen, kleine dromers met plannen tot de hemel.

image alt

Iris - In verkoop

Kies voor een nieuw begin in het Waalfront, kies voor Iris. Een plek voor reuring met het stadscentrum om de hoek. Een plek voor rust met het kabbelende water voor de deur. Bij Iris komen uitersten bijeen. Er is een ruime keuze uit moderne woningen en appartementen met zicht op binnenstad en Waal. Omgeven door traditionele plekken met een verhaal. De diversiteit staat centraal.

Maak kennis met Iris
image alt

Iris penthouses - In verkoop

In de stad, de natuur of op de bovenste lagen van Iris verheven boven de stad. Iris houdt van het schouwspel, want het is altijd anders net als Iris. Hier trekken Hollandse luchten langs, terwijl de rivier nooit stilstaat, de zon ondergaat en de stad van binnen wordt verlicht. Nijmeegse poëzie wordt hier geschreven, en gezien door jou! Iris droomt van rust, vrijheid en luxe en woont hier op de eerste rang aan de Waal. Als jij de Iris bent die een exclusief penthouse in het hoogwaardige Waalfront als toekomstig thuis overweegt, laten we je met plezier meer zien.

Bekijk de penthouses van Iris
image alt

Dijkkwartier - Opgeleverd

Aan de rand van de Waalhaven komen enkele duurzame en stijlvolle appartementencomplexen, van huur tot koop, met verschillende woningtypes en voor een hele diverse doelgroep. Gebouwen die qua sfeer aansluiten op de bestaande appartementen in de aangrenzende Handelskade. Hier woon je aan de opgeknapte Waalkade en loop je langs de winkeltjes zo de verlaagde trappen af richting de haven. Of strijk je neer op een van de terrasjes aan het water. Levendig dus, zoals het hoort bij een stad.

Neem een kijkje
image alt

Park Fort Krayenhoff - opgeleverd

Park Fort Krayenhoff, de naam zegt eigenlijk alles al: het wijkje ligt midden in een park. En komt op de plek waar vroeger het verdedigingswerk fort Krayenhoff stond. Het fort herbergt een interessante historie. Het vertelt een verhaal van een bouwwerk dat niet gebouwd had mogen worden, maar er toch kwam. Vervolgens is het nooit gebruikt en toch deels bewaard gebleven. De contouren van de vestingmuren zijn straks weer zichtbaar en versterken het stoere karakter van het park. Midden in het park komen drie diamantvormige paviljoens met appartementen.

Groen wonen aan de Waal
image alt

Koningsdaal - Opgeleverd

Koningsdaal is geïnspireerd op de 19e eeuwse architectuur die je bijvoorbeeld ook in de wijk Bottendaal terugvindt. Maar dan in een modern jasje. Dit is typisch zo’n buurt waar iedereen elkaar van gezicht kent, maar waar je toch alle ruimte krijgt om je eigen leven te leiden. De stadsvilla’s, appartementen en penthouses die nu worden gebouwd, liggen aan de Waal. Met een prachtig uitzicht op het golvende water en naast het groene park. Hier heb je alle ruimte om te genieten.

Een kijkje nemen?
image alt

Handelskade - Opgeleverd

Gelegen naast het centrum van Nijmegen is Handelskade ondertussen getransformeerd naar een levendig stuk stad. Zeker door de combinatie van wonen en ondernemerschap. Al het aanbod in Handelskade is ondertussen verkocht. De nieuwe bewoners wonen er met veel plezier.

Het eindresultaat
Wanneer gebeurt wat? Planning
Meer informatie? Contact