Eerste deelgebied Waalfront feestelijk opgeleverd!

28 augustus '18

Op vrijdag 24 augustus vond in het bijzijn van bewoners, ondernemers en projectbetrokkenen de feestelijke oplevering van deelgebied Handelskade plaats. Dit voor Nijmegen grootse project gelegen aan de Waal en Waalhaven bestaat uit negen gebouwen met in totaal 534 koop- en huurappartementen en 2.800 m2 commerciële ruimte. Onder het complex ligt een parkeergarage exclusief voor bewoners met 500 plaatsen.

De feestelijkheden bestonden uit allerlei acts op de kade en het water omlijst door optredens van DJ Jeroen van Nieuwenhuize en Roel van Velzen met band. De organisatie was in handen van gebiedsontwikkelaar BPD die na jarenlange voorbereiding in maart 2014 is gestart met de realisatie van dit binnenstedelijke project. Alle appartementen en commerciële ruimtes zijn inmiddels verkocht of verhuurd en de laatste hand wordt gelegd aan de openbare ruimte rondom het complex.

Henri Schimmel van BPD: "Wij zijn trots op deze grote en complexe gebiedsontwikkeling. De stedelijke skyline van Nijmegen is met de komst van Handelskade passend veranderd. Dit is te danken aan de enorme inzet van en professionele samenwerking tussen alle partijen. En het vertrouwen van bewoners en ondernemers om in deze nieuwe stedelijke omgeving te wonen en te werken. Daarom vieren we dit feest samen."

In Waalfront zullen tot 2028 totaal circa 2.100 woningen worden gerealiseerd. Deelgebied Handelskade is het eerste deelgebied dat compleet is opgeleverd. Vanaf eind dit jaar zullen de laatste plannen van deelgebied Koningsdaal in verkoop gaan. Momenteel wordt intensief gewerkt aan de planvorming voor deelgebieden Waal- en Dijkkwartier. Daarbij wordt gekeken in hoeverre delen van het Honigcomplex in de plannen kunnen worden opgenomen. 

  Meer over Havenkade
  Meer over Koningsdaal