Honig forever!

9 april '19

De Honig ondernemers gaan met veel energie en ambitie de ‘laatste 1.000 dagen van het Honigcomplex’ in, geweldig! Maar….Honing houdt niet op per januari 2022. Honig gaat door! Een belangrijk cultuurhistorisch deel blijft namelijk behouden. Activiteiten op het vlak van horeca, cultuur, ambacht, sport, etc. houden of krijgen hier een definitieve plek. We willen de levendigheid die past bij het Waalfront en dit nieuwe stuk stad maar al te graag vasthouden.
Honig forever!

image alt

Nieuwe huisstijl

Rondom het Honigcomplex wordt volop gesloopt en gebouwd. Nu de muren bij Hilckman zijn gevallen kun je vanaf sommige delen van het complex rechtstreeks de Waalhaven inkijken. Ook op ‘de Honig’ zelf blijft het een en al bedrijvigheid. Een nieuwe huisstijl zet dit laatste, dynamische hoofdstuk van het complex luister bij.

Kick van Hout, eigenaar van bierbrouwerij Oersoep: ‘De ondernemers op het Honigcomplex willen de huidige en de toekomstige bezoekers van het complex laten weten dat we tot 1 januari 2022 met onverminderde energie ertegenaan gaan. Dat blijkt ook uit de nieuwe huisstijl: we hebben bewust gekozen voor een knallend ontwerp. Vanaf 6 april is deze nieuwe stijl op de diverse kanalen van het Honigcomplex zichtbaar.’

#honigcomplex #1000dagen

Bas Hoebink, eigenaar van restaurant De Meesterproef: ‘Die laatste duizend dagen gaan we er gezamenlijk wat moois van maken. We trappen op zaterdag 6 april af met een uitnodiging aan iedere bezoeker van het complex om een mooie foto op Instagram te posten met de vermelding #honigcomplex #1000dagen.

De vijf leukste inzendingen belonen we met tegoedbonnen die te besteden zijn bij diverse horeca en bedrijven op het complex. Ons doel is simpel: we willen dat mensen, als het complex zo dadelijk gesloopt is, kunnen zeggen: ik ben erbij geweest. En het was werkelijk bijzonder.’

Ook voor gemeente Nijmegen is het complex bijzonder. Na verplaatsing van de productie door Heinz in 2012 kwam de Honig-fabriek leeg te staan. Door de kredietcrisis liep de herontwikkeling van het 3 ha. grote terrein vertraging op. De tijdelijke herbestemming van het pand met veelal ambachtelijke en creatieve bedrijven en horeca bezorgde het Honigcomplex de omschrijving ‘hotspot aan de Waal’.

Nergens anders binnen de gemeentegrenzen bevindt zich binnen één terrein zo’n diversiteit aan winkels, horeca, ateliers, kunst en cultuur, uitgaansgelegenheden, interieurzaken, sportclubs en leisuremogelijkheden. Wie het complex in de huidige staat wil (her)ontdekken heeft dus nog duizend dagen.

  Honig
  Visie