NYMA wordt steeds mooier

22 december '19

NYMA wordt steeds mooier. Meer ondernemers vinden er – de komende tijd - een (nieuwe) plek. En ook als evenemententerrein is NYMA in trek. Bij NYMA hoort natuurlijk ook de buitenruimte. Zoals het 20 Septemberplein, het stuk grond onder stadsbrug De Oversteek naast Waalhalla. Dit zal de gemeente Nijmegen nu aanpakken. Van dit stukje grond wordt een parkje gemaakt. Bezoek kan hier straks wandelen, sporten, spelen en van het uitzicht op de Waal genieten.

Waalfront Nijmegen

Nieuwe inrichting

Samen met een aantal bewoners, bezoekers en ondernemers is een plan voor een nieuwe inrichting bedacht. Als 1e worden, in de week van 16 – 20 december, de grote keien die nu aan de Waal staan weggehaald. Half januari 2020 wordt gestart met de werkzaamheden voor het nieuwe park. Wat komt er allemaal in het nieuwe park? Naast groen, zoals gras, struikjes en boompjes, komen er verschillende paden: een struinpad, een wandelpad en een skatepad.  Het struinpad en het wandelpad krijgen een halfverharding (een mengsel van grind en gebroken puin), wat goed past in de natuurlijke, groene omgeving. Het skatepad is uiteraard verhard.

Centraal onder stadsbrug De Oversteek komt een plek voor activiteiten. Deze ovaal gevormde plek is ook met halfverharding bedekt. Hier kun je eventueel sporten, zoals volleyballen. De lift van en naar De Oversteek is al enige tijd kapot. Deze wordt gemaakt.

Planning

Natuurlijk hangt de planning af van de weersverwachting. Maar er wordt naar gestreeft dat het park half april klaar is, zodat iedereen bij de 1e zonnestralen van de lente volop kan genieten. Heb je vragen over de inrichting van het park of de planning? Dan kun je contact opnemen met de coördinator Mark Vermeulen (gemeente Nijmegen) op tel. 06 – 51 05 09 93.

  Planningg
  Actueel aanbod Waalfront