Havenkade en Park Fort Krayenhoff genomineerd!

19 maart '24

Het Architectuurcentrum Nijmegen organiseert in opdracht van de gemeente Nijmegen voor de negende keer de Architectuurprijs Nijmegen. De prijs brengt de mooiste, innovatiefste of duurzaamste gebouw dat in de afgelopen tijd in Nijmegen is opgeleverd in beeld. Wij kijken uit naar het vakkundige juryoordeel! Van 4 maart tot 3 april kan er gestemd worden voor de publieksprijs, stem jij voor Havenkade of Park Fort Krayenhoff?

Breng je stem uit!
image alt

Havenkade Nijmegen

Architecten: van Ommeren architecten, Architectuurcentrale Thijs Asselbergs, JURY! Architecture, Felixx Landscape Architects and Planners.

De 324 appartementen variëren van (sociale) starterswoning tot luxueus penthouse. BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en corporaties Talis en Portaal bouwden aan een divers en betaalbaar woonmilieu waarin iedereen zich thuis voelt. Twee derde van de woningen valt in het betaalbare segment: een unieke prestatie op deze prachtige plek

Bekijk Havenkade!
image alt

Park Fort Krayenhoff

Architect: Orange Architect

Park Fort Krayenhoff omvat 3 urban villa’s, in nauwe samenhang ontworpen met een publiek park aan de Waal. De paviljoens zijn identiek, maar ten opzichte van elkaar gedraaid en gespiegeld. Als onderdeel van het park werd de historische fortwand, aan de oostzijde van het park, gereconstrueerd op de oorspronkelijk positie, met een groene gracht die dienst doet als overloopgebied.

Bekijk Park Fort Krayenhoff
  Contact
  Nieuws